Prajitura cu foi de suc de rosii

de marieta in Prajituri, 29 Aug 2011 | 9948 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi/

  • 12 linguri de suc de rosii,
  • 10gr de amoniac alimentar,
  • 12 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri de fructoza,
  • un ou,
  • faina cat cuprinde.

pentru crema

  • un pachet unt,
  • 250ml lapte,
  • 2 linguri faina,
  • 10 linguri fructoza,
  • esenta de vanilie.
  • 300gr gem fara zahar de piersici.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de suc de rosii:

Pentru foi se framanta un aluat elastic din ingrediente,se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se inparte in 4 parti egale,se intind foi subtiri care se coc pe rand pe fundul tavii,tapetata cu hartie de copt.

Nu se lasa mult la cuptor,este suficient sa se rumenesca usor pe margini.

Dupa ce s-au copt am pus o tava goala deasupra lor pana s-au racit,ca sa nu se ridice marginile.

Pentru crema,am amestecat faina cu laptele si l-am fiert la foc mic amestecand intr-una pana a clocotit bine.

Cand s-a racit,am mixat bine untul cu fructoza punand cate o lingura de crema cu lapte si o jumatate de sticluta de vanilie.

Am montat prajitura asa:pe prima foaie am pus jumatate din crema,foaie, gem,iar foaie,crema ramasa,foaie.

Am presarat putin zahar pudra si am pus o tava goala pentru greutate si am dat-o la rece pt 3 ore sa se inmoaie foile putin.

Se taie doar cand sunt moi foile altfel risti sa se sfarame!!!!!!!

TIPS-URI

1

eu nu am avut suc de rosii si am diluat pasta de rosii cu apa si a iesit bun!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza de vaci